Nový Renault Espace

Nový Renault Espace
3. 10. 2023
Jan Melich
10 Min

Nový Renault Espace

Nový Renault Espace zná české ceny!

Rok 1984, společnost Renault uvádí na evropský trh první generaci modelu Espace, která byla v mnoha ohledech revoluční. Jednalo se o jeden z prvních zcela rodinných vozů na evropském automobilovém trhu. První generace modelu Espace měla všechno, co potřebujete na přepravu celé své rodiny – modularitu, prostornost, komfort a dostatečně prosvětlený interiér. Modelu Espace bylo prodáno více než 1,3 milionu kusů, což potvrzuje, že se jedná o jedinečný vůz, na který můžeme být všichni hrdí. Téměř po 40 letech na český trh přichází již šestá generace tohoto modelu, která hrdě navazuje na své předchozí generace.  Podobně jako u páté generace se již nejedná o plnohodnotnou MPV karoserii, nýbrž o karoserii typu SUV, která je v posledních letech u našich zákazníků populárnější.

 

Nový Renault Espace E-Tech full hybrid bude nabízen ve zcela nové plně hybridní motorizaci o výkonu 200 koní, která je vybavena inteligentní multimódovou převodovkou a nabízí nejnižší spotřebu ve své kategorii – 4,6 l/100 km.

Šestá generace modelu Espace bude nabízena v 7, na přání v 5místné variantě (bez cenového rozdílu) ve třech výbavových stupních – Techno, esprit Alpine a Iconic. Nový Espace nabízí o 4 cm větší prostornost interiéru a díky modulární platformě CMF-CD a zcela nové motorizaci je o 215 kilogramů lehčí než předchozí generace.

 

Jízda v modelu Espace byla vždycky jiná… nový Renault Espace E-Tech full hybrid nabídne například systém 4Control advanced, který je ve výbavovém stupni esprit Alpine a Iconic v sérii, panoramatické střešní okno o velikosti více než 1 m2, nebo uživatelsky příjemný multimediální systém openR link, který můžeme znát z modelu nový Renault Austral